RACE
Зв'язатися з нами
menu

Що робити якщо потрапив у ДТП на орендованому автомобілі в Києві

Листопад 2023 року

Оренда авто в Києві - це зручний спосіб пересування містом, але навіть при дотриманні всіх правил дорожнього руху можна потрапити в ДТП. Якщо це сталося, важливо знати, що потрібно робити, щоб мінімізувати наслідки аварії та захистити свої інтереси.

Перші дії на місці ДТП

Перше, що потрібно зробити, це переконатися в тому, що ніхто не постраждав. Якщо є постраждалі, потрібно викликати швидку допомогу і поліцію. Якщо постраждалих немає, то потрібно оцінити ситуацію і вжити заходів щодо забезпечення безпеки. Якщо можливо, потрібно прибрати автомобілі з проїжджої частини, щоб не створювати перешкод руху.

Потім потрібно обмінятися з іншими учасниками ДТП інформацією про себе і свої автомобілі. Зокрема, потрібно записати їхні імена, адреси, номери телефонів, а також номери автомобілів і VIN-коди. Також потрібно зафіксувати місце ДТП, зробивши кілька фотографій.

ДТП Київ

Оформлення ДТП

Якщо збиток від ДТП не перевищує 10000 гривень, то учасники аварії можуть оформити його самостійно. Для цього потрібно заповнити європротокол. Європротокол - це спеціальний документ, який спрощує оформлення ДТП без участі співробітників поліції.

Якщо збиток від ДТП перевищує 10000 гривень, то потрібно викликати співробітників поліції. При оформленні ДТП співробітниками поліції потрібно надати їм такі документи:

  • Паспорт
  • Посвідчення водія
  • Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу
  • Страховий поліс ОСЦПВ
  • Заявка до страхової компанії

Після оформлення ДТП потрібно подати заяву в страхову компанію, яка видала вам страховий поліс ОСЦПВ. У заяві потрібно вказати інформацію про ДТП, включно з датою, часом, місцем, учасниками аварії, характером ушкоджень і заподіяними збитками.

Страхова компанія повинна розглянути вашу заяву протягом 15 робочих днів. Якщо ви є винуватцем ДТП, то ваша страхова компанія повинна відшкодувати збитки потерпілому учаснику аварії. Якщо ви є потерпілим, то страхова компанія винуватця повинна відшкодувати збитки, завдані вашому автомобілю.

аварія

Якщо ви взяли авто напрокат

Якщо ви орендували машину в Києві, то вам потрібно повідомити про ДТП в компанію-орендодавця. Співробітники мають надати вам усі необхідні документи і допомогу в оформленні ДТП. Зазвичай, на місце події направляється фахівець.

У разі, якщо ви є винуватцем ДТП, то вам може загрожувати позбавлення водійських прав на строк від 1 до 10 років. Тому, якщо ви потрапили в ДТП на орендованому автомобілі в Києві, важливо діяти правильно і не робити помилок, які можуть тільки погіршити ситуацію.

Рекомендації та поради

Щоб уникнути проблем у разі ДТП на прокатному авто в Києві, потрібно дотримуватися таких рекомендацій:

  • Завжди уважно стежте за дорогою і дотримуйтесь правил дорожнього руху.
  • Не сідайте за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння.
  • Не перевищуйте швидкість.
  • Не забувайте про ремені безпеки.
  • Перед орендою автомобіля уважно ознайомтеся з умовами договору оренди.

Якщо ви все ж таки потрапили в ДТП на орендованому автомобілі в Києві, то дотримуйтеся наступних порад:

  • Не панікуйте і зберігайте спокій.
  • Не визнайте себе винним у ДТП, якщо ви не впевнені в цьому.
  • Співпрацюйте зі страховою компанією і компанією-орендодавцем.
  • Не намагайтеся приховати факт ДТП.

Додаткові рекомендації

Під час оформлення ДТП на орендованому автомобілі в Києві обов'язково повідомте компанії-орендодавцю номер європротоколу або номер постанови про ДТП, складеної співробітниками поліції.

Якщо ви є винуватцем ДТП, то компанія-орендодавець може утримати заставу за автомобіль. Розмір застави зазвичай становить від 500 до 1000 доларів США, залежить від класу і вартості машини.

Якщо ви є потерпілим у ДТП, то компанія-орендодавець може надати вам підмінний автомобіль.

Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете мінімізувати наслідки ДТП і захистити свої інтереси.

Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна