RACE
Зв'язатися з нами
menu

Замкова гора Чигирин

Квітень 2017 року
Замкова гора Чигирин - фото

Одним з пам'ятників української культури, який варто відвідати туристам, а так само місцевому населенню, є Замкова гора в Чигирині. Чигирин відомий багатьом українцям по курсу «Історія України», який вивчають в школах і ВУЗах.

Чигирин - одне з історичних і культурних місць української держави.

Трохи історії

На цьому місці був заснований замок з містом, старостою Вишневецьким в 1598 році. Замок і місто служили форпостом Речі Посполитої і перегороджували шлях татарам, які здійснювали набіги. Щоб уберегти територію сучасної Польщі, була створена фортеця. Саме цей шлях називали «чорним», так як він заступав проникнення татар, через численні набігів і всіх негативів, які ці набіги несли, шлях став іменуватися «чорним».

Спочатку замок був дерев'яний, його оточували три ряди стін з ровами, що створювало спорудження додаткове фортифікаційне укріплення і неприступність.

Трохи пізніше, замок стає гетьманською резиденцією, що відбувається вже за часів Богдана Хмельницького. У 1650-ті роки замок вважається одним з найнадійніших і неприступних в Європі.

Після смерті Хмельницького, роль Чигиринського замку занепадає, новому гетьмана Дорошенка довелося боронити землю від поляк, турок і Російської імперії. Турки не змогли взяти замок з першого разу і тільки зібравши 200-тисячне військо, взяли замок на наступний рік.

Згідно записів очевидців, захисники замку самі підірвали його, після тривалої облоги. Були підпалені бочки з порохом, після чого замок був підірваний, щоб не дістався ворогу.

Замкова гора сьогодні

Сьогодні тут є залишки кріпосної стіни і фортифікаційних споруд, які були виявлені після розкопок. Уже в кінці ХХ століття поставлений пам'ятник Богдану Хмельницькому.

Дане місце варто відвідати і доторкнутися до історії українського козацтва, визвольної війни.

Як дістатися

Найпростіший спосіб це дістатися до Черкас, а звідти вже проїхати на маршрутці в Чигирин. Маршрутки ходять досить часто, а вартість проїзду невелика.

Якщо такий варіант не для вас, ми пропонуємо скористатися нашими послугами і замовити прокат автомобіля в будь-якому з наших офісів на території України.

Координати Чигиринського замку на карті: 49.079249, 32.656177

Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна