RACE
Зв'язатися з нами
menu

Одеса – місто на березі моря

Грудень 2022 року

Одеса - це портове місто біля берегів Чорного моря на півдні України. Як кажуть самі одесити: Одесу потрібно не тільки побачити, а й чути, відчувати. Наводимо опис деяких визначних пам'яток міста-героя, щоб гідно його оцінити.

Дерибасівська

Це саме серце міста Одеси. Сама по собі вулиця не великих розмірів в довжину і ширину, але її треба відвідати хоча б тільки тому, що це головний символ міста. Ряд кафе розташований на Дерибасівській вулиці, де Ви можете посидіти, відпочити, випити чаю і знову продовжити свою прогулянку. Вулиця увічнена не тільки в літературі, а й у кінематографі.

Дерибасівська фотографія

Потьомкінські сходи

Для початку наведемо розміри вулиці: в довжину вона становить 142 метри і складається з 192 ступенів. Сходи виконані в стилі класицизму в першій половині 19-го століття. Візитна картка Одеси - отримала свою назву завдяки фільму «Броненосець Потьомкін», де є сцена, знята на сходах.

Потьомкінські сходи фотографія

Одеські катакомби

Утворилися після робіт з видобутку каменю. Протяжністю катакомби досягають практично три тисячі кілометрів. Вони простягнулися не тільки під містом, але і в його околицях. Зараз проводять екскурсії по катакомбах, однак маловідомі закутки не доступні для відвідування туристами.

Одеські катакомби фотографія

Музей воскових фігур

Був побудований в 1998 році. Колекція музею складається з більш, ніж 20-ти воскових фігур. Однак вони були створені не в Одесі, а в Санкт-Петербурзі. Одна з найзнаменитіших - воскова фігура А.С. Пушкіна.

Музей воскових фігур фотографія

Плоский будинок-стіна

З фасаду виглядає як звичайний, нічим не примітний будинок. Але якщо подивитися на нього збоку, то створиться враження, що будинок абсолютно плоский.

Плоский будинок-стіна фотографія

Оперний театр в Одесі

Оперний театр був зведений у 1887 році на місці іншої згорілої Оперної будівлі. Театр виконан у стилі віденського бароко. До сих пір залишається найбільшим оперним театром в Одесі.

Оперний театр в Одесі фотографія

Музей мистецтва

Музей був заснований в 1923 році. Складається з 23-х виставкових залів. Він включає в себе експонати західного і східного мистецтва, які раніше перебували в приватних колекціях. Запаси експонатів поповнювалися з Ермітажу і музею Києва. Вважається найкращим музеєм у всій Україні.

Музей мистецтва фотографія
Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна