RACE
Зв'язатися з нами
menu

Харків і його кращі місця для відвідування

Жовтень 2022 року

Колишня столиця України - Харків, зберігає в собі безліч цікавих місць і історичних пам'яток, які зацікавлять Вас. За один день це все не обійдеш, тому ми публікуємо тільки найцікавіші пам'ятки Харкова:

1. Площа свободи

За розмірами вона перевершує Червону Площу в Москві приблизно в п'ять разів. На сьогоднішній день вона шоста за величиною у всій Європі і 12-а у всьому світі. Це головна визначна пам'ятка і візитна картка міста, яку вам не варто пропускати.

Площа свободи - фото

2. Зоопарк

Зоопарк був заснований в 1895 році і працював з тих пір до сьогоднішнього дня, за винятком Великої Вітчизняної Війни. Розташований в саду Шевченка в Нагірному районі міста. Містить безліч видів тварин, які Вас зацікавлять, незалежно від того, яка була Ваше мета поїздки.

Зоопарк - фото

3. Музей води

Здавалося б, чим може зацікавити звичайна вода? Тече собі, ну і нехай тече, далі то що? Однак фахівцям в Харківському музеї є, чим поділитися з відвідувачами. Музей функціонує вже більше 30-ти років і був побудований на базі водопровідного підприємства в селищі Качеток під Харковом. Експозиції розкажуть Вам про історію річки Сіверський Донець, про будівництво водопровідної станції та про роль води в житті людини, як такої.

Музей води - фото

4. Парк імені Горького

Складається не тільки з красивих алей і доріжок для романтичних прогулянок. На території парку є безліч екстремальних атракціонів, для тих, кому не вистачає адреналіну. Для зручності територія парку поділена на тематичні території: сімейно-розважальна зона (з атракціонами) і територія Середньовічної площі і французького парку.

Парк імені Горького - фото

5. Музей Голокосту

Був створений в 1996 році. Єдиний музей в Україні, присвячений жахам переслідування євреїв під час Другої Світової війни. Музей має документи і матеріали про життя тих, хто був в Освенцимі: тортури над євреями, масові розстріли і про судові процеси тих, хто там працював.

Музей Голокосту - фото

6. Дельфінарій

Дельфінарій «Немо» (розташований за адресою вул. Сумська 35) порадує Вас барвистими виступами за участю дельфінів. Таке уявлення нікого не залишить байдужим. Для бажаючих можна замовити індивідуальне плавання з дельфінами. Фотографії та зйомка на території дельфінарій дозволені.

Дельфінарій - фото

7. Планетарій

Вважається найкращим за оснащеністю і різноманітності освітніх програм, незважаючи на те, що займає друге місце за величиною серед українських планетаріїв. На куполі Зоряного неба Ви можете побачити, як південну, так і північну півкулю Землі. У планетарії також є телескоп, за допомогою якого всі бажаючі можуть спостерігати небесні тіла - зірки, планети, комети - в ясну погоду.

Планетарій - фото
Якщо знайшли неточність в нашій статті або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна