RACE
Зв'язатися з нами
menu

Помаранчевий рівень небезпеки

Липень 2022 року

У березні 2019 року в Україні погода нагадала ще раз як сильно людина залежить від обставин, що склалися, які він навіть руками не чіпав, не те що втручався.

Помаранчевий код

У західній і центральній частинах України вітер розгулявся до такої міри, що синоптикам довелося встановити помаранчевий рівень небезпеки. Це другий рівень небезпеки, і він має на увазі під собою такі погодні умови, які представляють реальну загрозу інфраструктурі, населенню і навколишньому середовищу. Поламані гілки, що перегородили дорогу і завдали збитків автомобілям це далеко не весь набір, що погода приготувала для нас.

Помаранчевий код - фото

Правила безпеки

Голова «Української служби порятунку» Павло Диба заявив про себе, підготувавши для водіїв правила безпеки, які варто дотримуватися, щоб не стати «жертвою обставин»:

  1. Всі вікна будинків закрити і з балконів прибрати ті предмети, які можуть випасти і нанести пошкодження припаркованим авто і людям.
  2. Якщо негода застала вас на вулиці, то тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі і дерев, які можуть (не)випадково впасти на вас.
  3. При сильному вітрі знайти будівлю, де можна було б сховатися і перечекати негоду.
  4. Уникати перебування поруч з великими деревами (наприклад тополями) і не паркувати машину поруч з ними.
Правила безпеки - картинка

Ми б хотіли додати, що слід звертати уваги на лінії електропередач, так як вони можуть обірватися і вдарити струмом неспостережливих.

За статистикою, люди найчастіше отримують збитки від розбитого скла, шиферу, черепиці, падаючих дорожніх знаків і світлофорів.

Тому ми радимо вам бути пильними і утриматися від походів за межі квартири / будинку під час негоди.

Якщо знайшли неточність в нашій новині або ми не вказали якусь цікаву для Вас інформацію, напишіть нам.
Назад до новин

(+380) 67-644-6-555

(+995) 514-577-555

WhatsApp

Viber

Telegram

info@race.net.ua

Головний офіс: вул. Дмитра Кедріна, 44, Дніпро, Україна